Έφτασε η ώρα! Σας παρουσιάζω την τελευταία εικόνα της σειράς “foundation”! Όπως όλες οι άλλες εικόνες της σειράς, πρόκειται για ένα αυτοπορτραίτο με τη συμμετοχή ενός κλώνου μου.

the encounter

the encounter

Ήταν η πρώτη φορά που φωτογράφισα τον εαυτό μου και το background ξεχωριστά. Είχα εδώ και πολύ καιρό στο μυαλό μου αυτή την εγκαταλελειμμένη γέφυρα και είχα αποφασίσει να τη χρησιμοποιήσω ως σκηνικό για αυτή την εικόνα. Οπότε ένα απόγευμα πήγαμε εκεί μαζί με τον άντρα μου, μόνο που βλέποντάς την από κοντά αποφάσισα ότι μάλλον δεν ήταν και πολύ ασφαλές για μένα να ανέβω μιας και ήμουν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου.  Ήταν πολύ εκνευριστικό να βρίσκομαι εκεί αλλά να μην μπορώ να κάνω αυτό που ήθελα, έτσι όπως το είχα σχεδιάσει. Αποφάσισα παρ’ όλα αυτά να φωτογραφίσω τουλάχιστον τη γέφυρα μιας και ήμουν ήδη εκεί και άρχισα να σκέφτομαι με ποιο τρόπο θα μπορούσα να κάνω αυτό που ήθελα τελικά.

Αποφάσισα να φωτογραφίσω τον εαυτό μου κάπου αλλού και μετά να προσθέσω αυτές τις λήψεις πάνω στην εικόνα της γέφυρας. Είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα κάτι τέτοιο και δε μου άρεσε καθόλου! Έπρεπε να προσέξω ώστε ο φωτισμός και η γωνία λήψης να έχουν συνέπεια με την αρχική εικόνα, για να είναι το αποτέλεσμα αξιοπρεπές. Το πήγα βήμα βήμα και βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο νομίζω είναι αρκετά καλό. Αλλά πραγματικά δε θέλω να το ξανακάνω ποτέ αυτό! Πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες και το ότι έκανα τη ζωή μου δύσκολη, το πιο άσχημο για μένα ήταν ότι δεν μπόρεσα να αφουγκραστώ και να νιώσω το μέρος έτσι όπως ήθελα. Ήταν σαν να μου πήραν τη μισή χαρά που αισθάνομαι σε κάθε φωτογράφιση, ειδικά σε μια τόσο όμορφη τοποθεσία. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναπάω και να κάνω κάποια φωτογράφιση εκεί στο μέλλον.

Αυτό λοιπόν είναι το τέλος του ταξιδιού για τη σειρά “foundation” και είναι πολύ ικανοποιητικό να ξέρω ότι έχω πια μια ολοκληρωμένη σειρά. Σύντομα θα γράψω ένα ποστ με όλες τις εικόνες μαζεμένες και κάποια λόγια για την κάθε μια.

Αν δε θέλετε να χάνετε καμία δημοσίευση, γράψτε το email σας στο πλαίσιο που βρίσκεται στα αριστερά και θα λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που γράφω κάτι νέο. Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο facebook, το instagram κι άλλα κοινωνικά δίκτυα πατώντας στα εικονίδια που βρίσκονται στην κορυφή της σελίδας.  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!