Οι αμαδρυάδες  είναι μυθολογικά πλάσματα που ζουν στα δέντρα. Πρόκειται για συγκεκριμένο είδος δρυάδων , ένα είδος νυμφών. Κάθε αμαδρυάς είναι συνδεδεμένη με ένα συγκεκριμένο δέντρο. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι αμαδρυάδες είναι το ίδιο το δέντρο, ενώ οι δρυάδες είναι απλώς οι οντότητες, τα πνεύματα των δέντρων. Εάν πέθαινε το δέντρο, πέθαινε και η αμαδρυάς που ήταν δεμένη μαζί του. Γι’ αυτό, οι δρυάδες και οι θεοί τιμωρούσαν τους θνητούς που έκαναν κακό στα δέντρα. 

Άλλη μια από τις φωτογραφίες που τράβηξα πέρυσι το καλοκαίρι όσο ήμουν στο χωριό μου. Η αρχική  ιδέα ήταν να είναι το σώμα συνδεδεμένο με το δέντρο, σαν να βγαίνει από μέσα του. Καθώς δούλευα την προηγούμενη εικόνα μου, “naiad“, διάβασα για αυτό το είδος νυμφών, τις αμαδρυάδες, που ήταν συνδεδεμένες με τα δέντρα και ήξερα ότι αυτό θα ήταν το θέμα της φωτογραφίας. Πρόσθεσα τον καπνό και τις πεταλούδες (όλα δικές μου φωτογραφίες) για να τονίσω περισσότερο τη μαγεία της σκηνής.

Η εικόνα αυτή, μαζί με όλες τις άλλες που αποτελούν το πορτφόλιό μου, είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα αντίτυπα. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου ή να επισκεφτείτε τη σελίδα μου στη saatchi gallery.