Το “The answer” είναι το τελευταίο μουσικό album των 2L8, που μόλις κυκλοφόρησε. Πριν μερικές βδομάδες μαζί με τον K. ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο του δίσκου. Πήγαμε και είδαμε διάφορα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία ούτε καν ήξερα ότι υπήρχαν! Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή γεμάτη με τέτοια κτίρια, που με περιμένουν να τα φωτογραφίσω!  Αν και ίσως θα έπρεπε να νιώθω θλίψη για την πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής. Τουλάχιστον ας βγει κάτι καλό από αυτό, δηλαδή ωραίες φωτογραφίες!

Ο K. είχε βρει ένα πολύ ωραίο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ασβέστου και αποφασίσαμε να κάνουμε τη φωτογράφιση εκεί. Μετά από μερικές ημέρες προετοιμασίας, πήγαμε ξανά και ευτυχώς μαζεύτηκαν μερικά πολύ ωραία σύννεφα και είχαμε τέλειο φως. Μετά από καμιά ώρα, είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Πρέπει να πω ότι οι αντιασφυξιογόνες μάσκες ήταν πολύ δύσκολο να μπουν και οι έξτρα σωλήνες δυσκόλευαν πολύ την αναπνοή, οπότε πολύ τα λυπήθηκα τα παιδιά μέχρι να τελειώσουμε!

the answer

the answer

Μερικά λόγια για το δίσκο (όπως αναρτήθηκαν στη σελίδα του συγκροτήματος).

The world has ended. It is time to celebrate. For we still have each other, we still have the passion, we still have the will. They destroyed the world but they failed to destroy our mutual consciousness and the thread that unites us all. It’s time to rebuild. It’s time to reestablish. It’s time to form a new language. With new words. With new meanings.

Το “The answer” έγινε πραγματικότητα μέσα από μια καμπάνια crowdfunding και είναι ο τελευταίος δίσκος των 2L8. Είναι διαθέσιμο σαν ψηφιακή λήψη και σαν cd περιορισμένης έκδοσης, με μια υπέροχη αναδιπλούμενη χάρτινη θήκη, που περιλαμβάνει κι άλλες φωτογραφίες μου. Το συγκρότημα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όλα τα έσοδα από την πώληση του νέου μας άλμπουμ “The Answer” θα διατεθούν σε δομές που στηρίζουν τους πρόσφυγες. Για ακόμη μια φορά η δική σας γενναιοδωρία θα δώσει υλική υπόσταση σε ένα άλμπουμ μας, καθώς εσείς χρηματοδοτήσατε την κοπή του cd. Είναι ΧΡΕΟΣ μας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο το να επιστρέψουμε αυτή τη γενναιοδωρία σε αυτό που καίει περισσότερο από όλα τα άλλα την κοινότητα, το σύνολο, τους ανθρώπους μας, εμάς τους ίδιους. Για αυτό τα χρήματα που θα προκύψουν από τις ταχυδρομικές παραγγελίες αλλά και από τις πωλήσεις στις επερχόμενες παρουσιάσεις του Απρίλη θα δοθούν εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Και όχι δεν θα δοθούν σε κάποια απρόσωπη ΜΚΟ αλλά εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Ακούτε όλο τον δίσκο εδώ: https://2l8toolate.bandcamp.com/album/the-answer

Η σελίδα του συγκροτήματος: www.2l8toolate.com

Κάντε κλικ και απολαύστε τη μουσική!